Протест срещу поскъпването на  горивата ще се проведе пред централния

...
Протест срещу поскъпването на  горивата ще се проведе пред централния
Коментари Харесай

ВМРО с протест пред офиса на Лукойл

Протест против повишаването на  горивата ще се организира пред централния офис на „ Лукойл-Нефтохим “ в София. Демонстрацията се провежда от партията Вътрешна македонска революционна организация, заяви БНР.

Националистите декларират, че съветската компания оскъпява горивото с един лев за литър. Посочват, че никой от някогашните ръководещи от кабинета „Петков“ не е реагирал против това. Според Вътрешна македонска революционна организация „Лукойл“ употребява швейцарски медиатор за съветския петрол, който взима по 30 $ на барел комисиона и това са парите, които оскъпяват с 1 лева на литър горивата у нас.

Патриотичната партия желае управлението на „Лукойл“ да изясни за какво не продава бензина и нафтата на пазарни цени в случай, че България съумя да извоюва двугодишно отсрочване на европейския мораториум за импорт на съветски петрол, с цел да могат техните рафинерии да работят с него.

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват още компанията да стартира да продава на доста по-ниски цени или българското държавно управление да отдръпна настояването си за дерогация за вноса на съветски петрол. Още повече, че „Лукойл“ употребява и доста други нефтени залежи отвън Русия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР